Van 1 oktober tot 30 november u 50% korting op de visite en bloedafname voor de PPID test bij paarden

PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction)–ook wel de ziekte van Cushing genoemd–is een veel voorkomende endocriene (=hormonale) aandoening bij paarden. Naar schatting lijdt 20-30% van de paarden ouder dan 15 jaar hieraan. Het komt vaker voor bij oudere paarden, en uit zich in verschillende symptomen zoals: hoefbevangenheid, een lang krullerig haarkleed, spierverlies, en terugkerende infecties (door een verminderde weerstand).  Paarden die lijden aan PPID hebben een verhoogd risico om hoefbevangenheid te ontwikkelen tijdens het grazen op ‘rijke‘ weiden. Doordat de levenskwaliteit van het paard hierdoor ernstig wordt aangetast, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen. De ACTH-waarde van uw paard wordt bepaald door het afnemen van een bloedmonster en deze op te sturen naar het laboratorium.

Klik hier voor meer info over PPID

Welke paarden willen wij screenen?

  • Paarden van 15 jaar of ouder
  • Paarden met symptomen zoals hierboven beschreven: moeizaam verharen, snel hoefbevangen, minder weerstand
  • De test is NIET betrouwbaar bij pijn, zoals acute hoefbevangenheid

Hoe werkt het?

Wanneer u uw paard wilt laten testen op PPID maakt u een afspraak bij onze praktijk. U krijgt 50% korting op de visite en bloedafname. Het voorrijtarief bedraagt dan €26,00*, per paard is de bloedafname €13,00.  De kosten voor het bloedonderzoek bedragen €51,20. 

Bel voor een afspraak: 024-3972900

Team Dierenartsenpraktijk Groesbeek en Omstreken.* Mocht er ander onderzoek worden uitgevoerd naast bloedafname tijdens deze visite, wordt er kosten voor de onderzoekstijd gerekend.