Faciliteiten

Gasanesthesie

Wij hebben de mogelijkheid om uw dier te opereren op een manier waarbij narcosemiddel wordt toegedient in de vorm van gas. Het grote voordeel hieraan is dat we de narcose diepte nauwkeurig kunnen reguleren en de gassen snel weer uit het lichaam verwijderd kunnen worden. Uw dier krijgt de gasnarcose via een tube (ingebracht buisje via de mond) toegedient samen met zuurstof. Ook wordt het dier tijdens de operatie in de gaten te houden; wij hebben zicht op de hartslag, zuurstofsaturatie, temperatuur en ademshaling via een monitor. De zuurstof die wordt toegedient wekken we met onze eigen zuurstofgenerator milieuvriendelijk op de praktijk op.

Bloeddrukmeten

Wij beschikken over een bloeddrukapparatuur waarmee we de bloeddruk van uw kat kunnen meten. Hoge bloeddruk (hypertensie) komt vaak voor bij de (oudere) kat en kan nare gevolgen hebben: hoofdpijn, blind worden, hart- en/of nierfalen. Over het algemeen is het goed te behandelen, hoe vroeger het ontdekt wordt, hoe beter voor de kat!

Laboratorium

Wij hebben een eigen in-huis laboratorium. Hier kunnen wij uitgebreide urineonderzoeken en bloedonderzoeken. Wij hebben ook de mogelijkheden om ontlastings onderzoeken uittevoeren zoals wormtellingen voor de paarden en het testen op giardia, coccidiose, etc.. Ook voeren we verscheidende andere microscopische onderzoeken uit zoals uitstrijkjes van oorswabs en huidafkrabsels

.