Gebitsbehandeling

Soms is het noodzakelijk om tandplak en tandsteen te verwijderen bij uw huisdier, zo kunnen we ergere schade voorkomen en andere problemen vermijden.

Hoe gaat een gebitssanering te werk

Uw dier wordt onder narcose gebracht bij ons op de praktijk. Zo kunnen wij uw dier behandelen zondat dat deze hier pijn aan beleeft. Voor het schoonmaken van het gebit kunnen we gebruik maken van een ultrasoon apparaat of handmatig apparatuur gebruiken, dit is afhankelijk van de situatie. Het kan zijn dat er verdere diagnostiek nodig is; hiervoor kunnen wij onze tandheelkundige röntgenapparaat maken. Zo krijgen wij beter zicht op wat er onder de zichtbare structuren afspeelt. Soms is het noodzakelijk om tanden of kiezen te trekken. Aan het einden polijsten wij de tanden. Uw wordt gebeld als uw dier weer goed wakker is en weer opgehaald kan worden.

Waarom een gebitsbehandeling?

Het kan zijn dat uw dier last heeft van ontstoken tandvlees, wij raden dan ook aan om de tanden van uw dier te poetsen. Toch kan het zijn dat er opbouw is van tandplak en tandsteen ontstaat. Dit kan tot ergere problemen lijden zoals ontstoken kiezen en daarmee kiespijn. Een behandeling zorgt ervoor dat uw dier na de behandeling weer pijn vrij kan eten.